Hoppa till innehåll

Brevbäraren som försvann

Av och med Jesper Gester.

Lördagen den tredje april 1976 är sista gången som Bosse Jansson sågs i livet. Han var på jobbet som vanligt, sorterade brev och delade ut. På måndagsmorgonen dök han aldrig upp. Kollegorna förstod att något måste vara fel, Bosse var aldrig borta från jobbet. När polisen senare klev in i lägenheten hittade man hans nycklar, plånbok, pass och sparbanksböcker, men inget spår av Bosse själv.

Brevbäraren som försvann är en true crime-historia om en lång, rödhårig, 27-årig brevbärare och vänsteraktivist som en dag plötsligt gick upp i rök. Vad hände egentligen med Bosse Jansson? Blev han för farlig för sina uppdragsgivare eller var han trött på livet? Hur kan en människa upphöra att existera? Och hur väl känner vi egentligen varandra?

Brevbäraren som försvann är del av Teater Hallands Mono. En serie monologer bjuder teaterns skådespelare på personliga föreställningar i det lilla formatet. Inspirerade av världens klassiker och Sverige idag utlovar vi spännande historier, fantastiska äventyr och mänskliga dilemman. De korta föreställningarna har ett nära publiktilltal och spelas exklusivt för en liten publik. Ges som lunchteater eller uppsökande på arbetsplatser.

Längd: 45 minuter.