Hoppa till innehåll

Doc Lounge – Miraklet i Gullspång


Två norska systrar får ett tecken från gud att köpa en lägenhet. I svenska Gullspång.

När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.
Maria Fredrikssons dokumentär Miraklet i Gullspång hade världspremiär i tävlan på prestigefulla filmfestivalen Tribeca Festival i New York. Miraklet i Gullspång är Maria Fredrikssons långfilmsdebut, och i juni hade den världspremiär i sektionen Documentary Competition på Tribeca Festival. Filmen är producerad av Ina Holmqvist, Ballad Film, i samproduktion med Film i Väst.

Filmen börjar kl 19.00, dörrarna till foajébaren öppnar kl 18.00
Innan filmen spelar IZHAV.

Foajébaren är öppen från kl 18 och du har möjlighet att beställa något gott. Här serveras smørrebrød, vin, öl, alkoholfri dryck och vansinnigt god fika. Möjlighet finns att boka smørrebröd i förhand. Maila då till info@teaterhalland för att lägga din beställning.

Om kvällens livemusik: Personen bakom indie/folk/pop projektet IZHAV heter Izabelle Norén som växte upp på den svenska västkusten. Efter många obesvarade frågor om livet gav hon sig ut på en resa där gatumusiken blev det som försörjde henne medans som hon liftade världen runt i många år. Resan sträckte sig från mexikanska öknen vidare till amerikanska betongdjungel för att landa en stund på franska landsbygden innan himalayas bergstoppar kallade. Nu rotad i Smålands skogar, är musiken fortfarande ett sätt att processa det mörka och ljusa nyanserna som livet har att erbjuda. Sång och gitarr ackompanjeras av kontrabas, fiol och stämsång.

I samarbete med Kultur i Halland – Film.