Hoppa till innehåll

Du finns

Du finns är en kärlekshistoria mellan två människor, på en plats och i en tid som är allt annat än enkel. Arne Lygres spännande drama skildrar en stormande förälskelse mellan en förälder och en lärare, en förbjuden kärlek som tar slut när livet blir som allra mest smärtsamt, Så en dag möts de på nytt.

Den nyskrivna pjäsen har Sverigepremiär 22 oktober och spelas hemma hos publiken, i vardagsrummet eller i köket. Bjud in vännerna till en exklusiv och egen teaterkväll som garanterat ger er mycket att prata om!
Du finns är skriven av en av Norges främsta dramatiker, Arne Lygre, vars pjäser påminner om Becket eller Jon Fosse – avskalat teatrala, emellanåt humoristiska och alltid mitt i livets skärningspunkt. Den rafflande uppsättningen är en del av Teater Hallands hemma hos-satsning och spelas så nära att publiken hamnar mitt i dramat.

Boka hos Elisabet.von.knorring@teaterhalland.se eller ring 0340- 54 22 94

Av: Arne Lygre
Översättare: Marie Lundquist

Sverigepremiär:  22 oktober 2021
Spelas fram tills den 5 dec.

Regi: Karl Ekdahl
Kostym: Magdalena Stenbeck
Med Veronica Dahlström & Petter Heldt.

Föreställningens längd: ca 45 min

Arne Lygre född 6 februari 1968 i Bergen är en norsk dramatiker och romanförfattare. Han debuterade 1998 med pjäsen Mamma og meg og menn som uppfördes av Rogaland Teater i Stavanger. Som prosaförfattare debuterade han 2004 med novellsamlingen Tid inne som vann Brageprisen. Det internationella genombrottet kom 2007 då Claude Régy regisserade Mann uten hensikt på Théâtre de l’Odéon i Paris. Hans pjäser är översatta till 13 språk och har blivit iscensatta  i Sverige, Danmark, Tyskland, Italien, Portugal, Brasilien, Schweiz och framför allt i Frankrike, där man alltid – sedan Beckett – uppskattat karg, teatral existentialism. Arne Lygres pjäser handlar om att identitet och självbild är livslögner

Malin Arnesson
Malin Arnesson

Ensemble

Veronica Dahlström

Skådespelare

Petter Heldt

Skådespelare