Hoppa till innehåll

Jazz Corner – Filip Jers & Ewan Svensson Trio

”In the spirit of Toots”

Munspelaren och jazzmusikern Toots Thielemans spelade sig med lekfullhet och själ in i jazzpublikens hjärtan. I år skulle Toots ha fyllt 100 år och självklart skall det firas! Vem passar bättre att göra det än Sveriges egen munspelsvirtuos Filip Jers?

Filip Jers är en internationellt respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Jers har vid 29 års ålder turnerat i närmare 30-tal länder över Europa, Asien, Amerika och Afrika. Munspel är hans huvudinstrument och på det instrument tog han 2011 en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Filip Jers har vunnit två guld vid det officiella munspels-VM, World Harmonica Championships 2005, Trossingen Tyskland.

Filip Jers jobbar regelbundet med Filip Jers Quartet och han är ofta anlitad som som gästmusiker med andra artister och musikprojekt. Han har medverkat på över 30 skivproduktioner som studiomusiker med munspel. Filip har på kort tid blivit en av Europas ledande munspelare och hans rykte ökar mer och mer över hela världen. Förutom spela konserter undervisar han i munspel bl.a vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Dörrarna till foajébaren öppnar kl 18.00
Konserten är på Foajéscenen.