Hoppa till innehåll

Kalejdo-dans

Kalejdo-dans – i Coronans tid

En kalejdoskopisk lek mellan rörelse, musik, ord och rörliga bilder.
Den erfarna solisten, unge mannen och äldre skådespelaren möts på avstånd i ett varmt och humoristiskt universum. Ett kalejdoskop där deras världar krockar med varandra, över nations- och generationsgränser. Och dansen blir en kroppslig reflektion i en surrealistisk värld styrd av frånvaron av beröring. Publiken bjuds på ett dansande äventyr med ena foten i den halländska myllan.

I en tid där Coronaviruset blir medregissör vill Nathalie Ruiz titta på begränsningar som tillgångar, förändring som utveckling och bytande av perspektiv
som en inbjudan till ytterligare objektivitet i den egna förståelsen.

Den mångsidiga scenkonstnären Nathalie Ruiz har i många år dansat med Cullbergbaletten, varit konstnärlig ledare för Regionteater Västs dansscen och den egna ensemblen Co. Alba. Nathalie har erhållit Carina Ari-medaljen, hedersmedaljen av staden La Garde i Frankrike, Hylte kommuns kulturpris, Region Halland kulturpris och blivit nominerad till bästa dansare i Europa.

Numera är hon konstnärlig chef för Artome – med kultur som växtkraft, projektledare för Rendez-Vous! – för ett rikare kulturliv på små orter och ledare för dansverksamheten Moving Torup – en dans för alla! Hon framträder, koreograferar, leder workshops och föreläser i Sverige och internationellt.

Av: Nathalie Ruiz
Medverkande: Petter Heldt, Nathalie Ruiz och Michael Tang Markusson

Sagt om föreställningen:

”En föreställning utöver det vanliga!

”Ett varmt och förstående drama där igenkänningen dunkar i kroppen. ”

Jag har varit på en makalös resa, Kalejdo-dans, tillsammans med strålande Nathalie Ruiz och hennes två fantastiska följeslagare  Petter Heldt och Michael Tang Markusson, från det inre av Halland till kusten med hjälp av film, teater, bild och dans.”

”Bländande teknik och känsla med en tydlig koppling till sakernas tillstånd dessa dagar gjorde föreställningen till ett litet fönster av hopp, skönhet och glädje mitt i dagens ödesmättade coronasituation.”

Malin Arnesson
Malin Arnesson
Malin Arnesson