Hoppa till innehåll

Öppen repetition – Debut

Välkommen att se skådespelare och regissör mitt i arbetet av förställningen Debut.

 Vad kan man om sex när man är tonåring? Vad är fantasi, vad är verklighet och vad är andras erfarenheter som du stulit rakt av – för att slippa tappa ansiktet framför dina vänner?

15-åriga Claudio möter upp kompisarna Teddy och Mille på Mcdonald’s en sen sommarkväll. Det märks att han nästan spricker av längtan att få berätta något. Han har äntligen fått ligga! Han berättar en enastående historia för killarna om hur han hans allra första ligg gick till och förväntar sig att killarna ska slås av häpnad. Men dom tror honom inte. Han som inte ens kysst en tjej? Fick han alltså ligga med Shirin bara sådär? Kvällen utmynnar i en sofistikerad dragkamp killarna emellan där alla tappert försöker hålla masken inför varandra om sina olika sexuella erfarenheter. Vem har gjort vad med vem och hur? Vem ljuger? Vem talar sanning?
Till slut briserar allt. 

På Öppen repetition kliver du rakt in i repetitionsarbetet och får en unik inblick i processen. Se skådespelare och regissör arbeta med scener och få chansen att vara en fluga på väggen.
Det är fri entré till öppet rep.

Medverkande: Mille Bostedt, Jesper Gester, Charlie Saers & Morten Vang

Text: Theo Boguslaw
Regi/koreografi/scenografi/ljus: Carl Olof Berg
Musik: Foad Arbabi
Kostym: Mary-Anne Byuondo
Mask: Tove Eneroth
Dramaturg: Emma Broström