Hoppa till innehåll

POW

Tempot i dag är tufft. I POW! möter fem nyutexaminerade dansare samtidens krav på prestation på sitt eget sätt. Det blir en lek för balans – full av igenkänning för alla kroppar. Och för alla som någonsin undrat ”hur ska jag klara det här?”.

Koreografen Kenny Svensson gör POW! i tätt samarbete med kompositören Blasé Møller och kostymdesignern Tomas Sjöstedt. Resultatet är en rumslig såväl som själslig upplevelse för alla sinnen. Dynamisk, musikalisk, energivande och eftertänksam. Dansstilen är modern jazz, ”Kenny style”, starkt influerad av den livfulla, amerikanska scenen.

Het ensemble

POW! är Dans Spira Extended första egna föreställning. Ensemblen formades under hösten 2021 för att tillträda februari 2022. Konstnärlig chef är Camilla Ekelöf. Ensemblen består av nyutexaminerade dansare som här kanske gör sitt första arbete på en professionell institution. Dans Spira Extended är Spiras första egna ensemble med dansare sedan satsningarna Fuse och Unga Fuse 2009 och 2015. Projektet löper över åtta månader med hopp om förlängning och stöds av Kulturrådet. Syftet är att skapa en språngbräda för karriärer som just har börjat, att låta dansarna möta etablerade koreografer och uppträda i olika scenrum och att ge publiken en smak av lite ny, rå talang, medan den formas.

Medverkande

Dans Spira Extended

Konstnärligt team

Kenny Svensson (koreograf)
Tomas Sjöstedt (kostymdesign)
Blasé Møller (kompositör)
Patrik Petterson (ljusdesign)
Isabell Karlsson (repetitör)

Spelperiod

Premiär 8 mars i Gummifabriken, Värnamo. Spelar 10 mars på Teater Halland, 17 mars på Kulturhuset Spira och 18 mars som en skolföreställning för gymnasiet. Gästar Skånes Dansteater 13 maj. Är på turné hösten 2022.