Hoppa till innehåll

Skavet – Gängkriminalitet

Unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och människans otrygghet och rädsla har kommit att dominera samhällsdebatten. Hur har vi hamnat här?

Välkommen till Skavet och en kväll med en av Sveriges främsta kriminalreportrar.

Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna har Lasse Wierup blottlagt gärningsmännens drivkrafter och polisens brister i sina böcker. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna? Och hur ser det ut i Halland? Har det som tidigare var ett storstadsfenomen kommit även till oss?

Lasse Wierup är journalist och har bevakat svensk brottslighet i Sverige sedan tidigt 1990-tal. 2007 gav han tillsammans med Matti Larsson ut boken ”Svensk maffia – en kartläggning av de kriminella gängen”. Han är även författare till ” Infiltratören – den smutsigaste härvan inom svensk polis” (2008) och ”Kokain – drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman” (2010), ”Svensk Maffia – fortsättningen” (2010) och ”Helvetet inifrån: femton år i Sveriges största brottsorganisation” (2012).

Dörrarna öppnas kl 18 och samtalet börjar klockan 19.
Skavet har fri entré, men biljett krävs. Boka din biljett nedan.
För att återlämna biljett maila info@teaterhalland.se senast 24 h innan evenemangsstart.

Samtalet är i foajébaren där det finns möjlighet att äta goda smørrebröd, fika och ta något gott att dricka.
Det går bra att förboka smørrebröd på info@teaterhalland.se

 Välkomna!