Hoppa till innehåll

Träda Trassla Tråda…

Fotograf Joakim Olsson

”Träda Trassla Tråda…” är ett multisensoriskt verk i gränslandet mellan dans- och konstinstallation. Som publik bjuds du in till ett scenrum uppbyggt av papper, tyg och trådar. Med sinnliga, ljudande och lekfulla grepp aktiveras och omvandlas  denna värld. En dansant lek med materialen uppstår där trådar trasslas till liv, tyg böljas ut i blom och papper prasslas till tunnlar genom rummet.

Som publik är du välkommen att uppleva verket sittande, stående, liggande, vaggande, blundande. Mot slutet välkomnas du även in verket där du kan känna dig in i och genom materialens värld. 

Verket är framtaget för en funktionsvarierad publik med fokus på barn och unga men fungerar för alla åldrar. 

Helena Lambert och Sara Lindström är dansare och koreografer med bas i Stockholm. Träda Trassla Tråda… är deras andra gemensamma produktion som fokuserar på materialens rörelse och omvandling i samspel med kroppen. Under vecka 12 och 13  gästar Helena och Sara RUM FÖR DANS och Teater Halland  för att färdigställa sitt verk. 

Den 30 mars bjuder de in publik till stora scenen på Teater Halland för att uppleva föreställningen som är under utveckling genom residens hos Rum för Dans.

Det blir en AW för barnfamiljer med möjlighet att fika med saft och bulle i vår mysiga foajé innan.

Kvällen har fri entré men boka era biljetter i länken nedan.

Träda Prassla Tråda har arbetats fram i nära samarbete med scenografen och konstnären Anna Nyberg och ljudkonstnären Jan Carleklev. 

Helena Lambert (koreograf och upphovsperson) 

Sara Lindström Lindhe (koreograf och upphovsperson) 

Anna Nyberg (scenograf/konstnär)
Jan Carleklev (ljudkonstnär) 

Joakim Olsson
Joakim Olsson
Joakim Olsson
Joakim Olsson
Joakim Olsson