Hoppa till innehåll

Väggen

En kvinna på väg ut upptäcker att hon plötsligt isolerats bakom en osynlig vägg. På andra sidan har katastrofen skett och här finns hon. Bara hon. Vad händer med en när livet radikalt förändras från en dag till en annan? Går det att klara sig utan andra människor?

I en tillvaro som präglats av en pandemi är vi många som känner igen oss i Marlen Haushofers klassiska berättelse från 1963. Plötsligt är allt bara annorlunda och det självklara är inte längre självklart. Väggen är en aktuell och drabbande föreställning om att längta ut och söka inåt. En föreställning om att överleva. Ensam.

Av och med Emilie Dimitrakopoulou Sahlén, inspirerad av Marlen Haushofers roman.
Premiär: 26 november 2020

Väggen spelas som lunchteater på Teater Halland. Det serveras fisksoppa från Prästgatan innan föreställningen.

Föreställningen börjar kl 12.00, serveringen börjar straxt innan.

Mono

Väggen är del av Teater Hallands Mono. En serie monologer där teaterns skådespelare bjuder på personliga föreställningar i det lilla formatet. Inspirerade av världens klassiker och Sverige idag utlovar vi spännande historier, fantastiska äventyr och mänskliga dilemman. De korta föreställningarna har ett nära publiktilltal och spelas exklusivt för en liten publik. Ges som lunchteater eller uppsökande på arbetsplatser. Längd: 45 minuter.

Malin Arnesson
Malin Arnesson
Malin Arnesson