Hoppa till innehåll

Anna Sjövall

VD / konstnärlig ledare / regissör

VD och konstnärlig ledare på Teater Halland sedan 2017. Har tidigare varit konstnärlig ledare på Borås Stadsteater, Artist in Residence på Regionteatern i Växjö och ledare för Unga Ensemblen inom Unga Riks. Hon har även drivit Tjörns Sommarteater.

Som regissör har Anna jobbat på många av landets scener, gjort radioteater och regisserat kortfilm. Bland några av uppsättningarna kan nämnas Jösses Flickor Återkomstenpå Malmö Stadsteater, Schaktet av Christian Lollike på Masthuggsteatern, Fursten av Machiavelli på Backa Teater, Gyllene Draken av Schimmelpfennig på Borås Stadsteater, Troll i utkanten av samhället på Regionteater Väst och Allt blir bättre av Martin Crimp på övergivna platser i Göteborg. Den sistnämnda valdes ut till Teaterbiennalen och Troll till Scenkonstbiennalen för barn och unga. Troll vann även pris för årets politiska föreställning vid Scenkonstgalan. 2022 valdes uppsättningen av Stolthet och fördom ut till Scenkonstbiennalen i Västerås.

Annas första produktion på Teater Halland var en rikstäckande performance av Harold Pinters Presskonferensen. Därefter har hon regisserat Halland Love Stories, Sorgens Borg, Bäst på jobbet, Stolthet och fördom, Avsnitt mellan oss och De försvunna barnens skog. Flera av pjäserna har hon även skrivit eller dramatiserat. Vintern 2023 sätter hon upp en egen dramatisering av George Orwells Djurfarmen.

Kontaktuppgifter