Hoppa till innehåll

Skola

Aktuella skolföreställningar

Skolföreställning

Debut

Ht 2023
Skolföreställning

INUTI

HT 2023

Halva vår publik är under 18 år

Vi spelar för förskolan, grundskolan och gymnasiet i hela Halland. Ibland kommer publiken till oss på teatern i Varberg, men lika ofta åker vi ut och spelar på skolor, bibliotek och kulturhus. Biljetterna kostar lika mycket för alla barn i Halland, oavsett var de bor. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Bokning

Skolbokningar görs direkt med oss på Teater Halland. Välkommen att kontakta Therese Dalevi på mail therese.dalevi@teaterhalland.se eller telefon 0340-54 22 81. Prata med Elisabet om du har frågor om teaterbesöket, aktuella föreställningar, subventioner, bussar eller skapande skola.

Alltid enhetspris!

Hos oss får ni inga överraskningar vad gäller biljettpriset. Vi har ett normalpris för alla barn i Halland på 60 kr/elev efter subvention (ibland t.o.m. lägre). Dessutom ingår buss till teatern oavsett vilken kommun ni kommer ifrån. När vi spelar hos er, tillkommer inga ytterligare kostnader. Inga resekostnader, hotell eller traktamenten belastar er budget.

Så här går teaterbesöket till

När ni kommer till Teater Halland, tar vår publikvärd hand om er. Alla hälsas välkomna och du som lärare får ett pedagogiskt material att ta med tillbaka till skolan. Insläppet tar vi hand om och inne i salongen har vi ansvaret. Efter föreställningen kommer skådespelarna ut och säger hejdå till publiken. Vill ni stanna i foajén och äta medhavd matsäck går det bra. Välkomna till vår teater!

När vi kommer till er, bygger vi upp scenografin i lokalen som vi fått låna. Sedan möter skådespelarna eller vår tekniker klassen ute i korridoren eller kapprummet. Därefter fungerar det på samma sätt som på Teater Halland. Vi tar hand om insläppet och har ansvaret under föreställningen. Så hoppas vi att både du och eleverna glömmer bort skolan ett tag!

Pedagogiskt material

Till alla våra föreställningar tar vi fram ett pedagogiskt material till stöd för dig som lärare. Materialet kan inspirera till samtal om föreställningen och ge tips om hur ni kan arbeta vidare med upplevelsen i klassrummet. De pedagogiska materialen finns tillgängliga på hemsidan från premiären och delas ut till lärare innan föreställningen. Du hittar materialet på den specifika föreställningens sida här på hemsidan.

Studiebesök

Är ni nyfikna på hur arbetet går till på teatern? Kontakta oss, så ordnar vi ett studiebesök: info@teaterhalland.se

Teaterkollo

Under höstlovet har vi teaterkollo för mellanstadiet i Varberg och på påsklovet på Najaden i Halmstad. Håll utkik efter mer information.

Det förlängda klassrummet – en kort film om vad kulturen i Halland kan erbjuda gymnasieeleverna.