Hoppa till innehåll

AW för barnfamiljer

Den 26 september bjuder vi in barnfamiljer på AW! Kom och fika i vår mysiga foajé och se föreställningen Sagan om det röda äpplet. Rekommenderad från 4 år. Innan föreställningen blir det äppelpyssel och äppelfika i foajén.

Om Sagan om det röda äpplet:

Frukthandlaren i den lilla staden har bestämt sig för att luras. När gubben i den randiga kostymen kommer in i butiken ger frukthandlaren honom ett grönt äpple av plast, och ber gubben lägga det i solen så att det ska mogna. Gubben gör som han blir ombedd och sätter sig för att pyssla med sitt modellskepp. Utan hans vetskap sker sedan en rad händelser som får äpplet att resa från fönsterbrädan via mormors huvud, rektorns bil, lärarinnans kateder, tjuvens hand och brandmannens stege, tillbaka till fönsterbrädan men i en helt ny skepnad: det gröna plastäpplet har nu blivit ett rött och smaskigt.

2024 fyller Jan Lööfs fantastiska berättelse 50 år och i Teater Hallands version blir Sagan om det röda äpplet en uppfinningsrik föreställning där skådespelaren Jesper Gester berättar historien med hjälp av rekvisita som skapar en lång kedjereaktion på golvet framför barnen. Äpplet förvandlas både i historien och framför barnens ögon. Barnen hjälper skådespelaren att få ihop maskinens beståndsdelar och mot slutet är spänningen olidlig: Kommer maskinen att fungera?

Av: Jesper Gester efter Jan Lööf
Koncept & scenografi: Jesper Gester
Medverkande: Jesper Gester

Ensemble

Petter Heldt

Skådespelare

Agnes Persson

Skådespelare