Hoppa till innehåll

Delighthouse and the Dark Room

Delighthouse and the Dark Room bjuds publiken in i ett alldeles eget universum med rörelser, lekar, personliga berättelser och popkulturella referenser som får rummet att vibrera av energi. På scenen undersöker fem dansare fyrtornet som metafor för den mänskliga kroppen. En kropp med många viktiga funktioner; att varna, ledsaga, och vara ett objekt att beskåda och beundra. 

I fyra akter tar ensemblen med oss till sitt allra innersta, med olika tempon, temperament och dansstilar. Till stilla hav och inre stormar. Föreställningen är skapad av dansaren och koreografen Sindri Runudde, som här utforskar rummet mellan vad som kan vara en välsignelse och en förbannelse, hur vi möter mörker med humor och föreslår nya sätt att hantera melankoli.  Delighthouse and the Dark Room är en fortsättning på den queera healing aerobics/dansföreställningen Fiskedansen & andra kosmiska bekännelser, som under 2019 spelades på flera scener runt om i Sverige. 

Precis som i tidigare verk samarbetar Sindri nu med kompositören Markus B Almqvist och experimenterar vidare med ljudliga danser och hur musik och ljud kan vara den primära källan till koreografi och uppfattningen av dans.   

Koreograf: Sindri Runudde
Foto: Graham Adey

Medverkande: Sindrei Runudde, Cajsa Codée, Ellen Söderhult, Maia Means, Marvil Iglesias

En kvart innan föreställningen börjar, kl 18:45, bjuds det på en introduktion till föreställningen i foajén. Introduktionen hålls av Ove Haugen som till vardags jobbar som skribent och journalist och närmar sig dansen med lika stor nyfikenhet som vår publik.

Samarrangemang med Rum För Dans.