Hoppa till innehåll

I själva verket

En självbiografisk och populärvetenskaplig resa i dansen.

Under många års samtal kring dans och koreografi mellan föreställningar, under workshops och i fika-rummen växte idén om I själva verket fram. Det du nu får ta del av är koreografen Björn Säfstens försök att svara på några av de många frågor som åren av samtal har väckt. Med ett personligt och iakttagande perspektiv ger han oss sina svar, på sitt sätt.

Björn Säfsten är koreograf baserad i Stockholm. I sin praktik är han intresserad av att undersöka symbol och representations transformation med gest, röst och allt mer även text och sång som medier. Utifrån sitt intresse skapar han praktiker som under längre undersökningar genererar material och scores, ofta med misslyckande, humor och ett utmejslande av rörelsens detaljer i fokus.

En halvtimme innan föreställningen börjar, kl 18:30, bjuds det på en introduktion till föreställningen i foajén. Introduktionen hålls av Ove Haugen som till vardags jobbar som skribent och journalist och närmar sig dansen med lika stor nyfikenhet som vår publik.

Efter föreställningen håller Rums för Dans konstnärliga ledare Annika Ostwald ett eftersamtal med Björn Säfsten på foajéscenen.

Medverkande

Björn Säfsten

Konstnärligt team

Koreografi och text: Björn Säfsten och Anja Arnquist
Repetitör: Anja Arnquist
Scenograf: Joakim Nyström
Ljusdesigner: Anton Andersson
Ljuddesigner: Hans Appelqvist
Dramaturg: Gunilla Heilborn
Konstnärlig expert inom voguing: Fredrik Quiñones
Samtalspartner under processen: Chrysa Parkinson
Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg

Tack till Aviance och Frida Selander.

Säfsten Produktion genomför I själva verket med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

Producent

Samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion