Hoppa till innehåll

Orlando

Orlando, en fantasifull historia om kärleken och livet som leker med tids och könsperspektivet. Språket flödar lätt och länkar samman historierna som berättas genom 500 år.

Den unge adelsmannen Orlando som vill bli poet bestämmer sig för att aldrig åldras. Han blir älskare åt drottning Elisabeth l och har ett passionerat förhållande med en prinsessa från ryska hovet. När prinsessan återvänder till hemlandet flyr Orlando i sin förtvivlan utomlands. Han slutar tro på kärleken och ylar ut sitt förakt för kvinnorna.

Nästa morgon vaknar Orlando upp som just – kvinna. Nu ser hon världen och sig själv med helt andra ögon. Instängd i korsett med många friare och fråntagen sina rättigheter ser hon allt från en annan vinkel. Virginia Woolfs Orlando, som pjäsen bygger på, är en lustfylld historia som rör sig genom många historiska och geografiska världar och till sist landar i vår tid. Med sitt underbara språk och dråpliga situationer i kärlekens virvlande framfart manar den till eftertanke om livets förgänglighet.

Medverkande

SKÅDESPELARE Léonie Vincent
Ingela Schale Berghagen
Måns Clausen
Mats Jäderlund
Anders Jacob
Åsa Karlberg

Konstnärligt team

Av Virginia Woolf
DRAMATISERING AV Sarah Ruhl
ÖVERSÄTTNING Sara Stridsberg
DRAMATURG Mia Winge
REGI Maria Weisby
MUSIK/LJUD Jukka Rintamäkki
SCENOGRAFI/KOSTYM/LJUS Sven Dahlberg
KOREOGRAFI Johanna Lindh
MASK Linda Goncalves
SÖMNAD Johanna Lovén
REKVISITA/TURNÉLEDARE Anna Hammar
PRODUCENTER Yvonne Granath, Rebecka Melin
FOTO Gustav Ågerstrand

Gästspel av Scenkonst Sörmland