Hoppa till innehåll

Piratdrottningen

– en sjörövarhistoria inspirerad av Ingela Gathenhielms liv.

Välkommen på en musikföreställning för barn 6-11 år. Handlingen utspelar sig i dåtida och nutida Onsala.

Musikteaterföreställningen är inspirerad av Ingela Olofsdotter Gathenhielms liv och utspelar sig i såväl nutidens Onsala, Gathenhielmska gravkoret som dåtidens kaparverksamhet på den halländska kusten under 1700-talet. Publiken får träffa Ingela som spöke som på ett lekfullt, roligt och spännande sätt berättar om sitt liv. Det blir en rolig, äventyrlig och spännande föreställning med fantastisk, nyskriven musik.

Ayla spelar Piratdrottningen

Ayla Kabaca beskrivs ofta som barnens favorit. Hon är sångerska, skådespelare och känd för många barn och föräldrar genom sitt arbete på bland annat Barnkanalen, Barnens allsång på Skansen och har belönats med Alfons-bokalen för sina insatser inom barnkultur. Övriga roller spelas av Klas Backman, som är låtskrivare, musikproducent, sångare och musiker. Han skriver och producerar musik för bland andra SVT.

Gothenburg Combo har skrivit och framför musiken

Gitarrduon Gothenburg Combo består av Thomas Hansy och David Hansson och beskrivs både internationellt och nationellt som mästare på klassisk gitarr. Duon är också idémakarna till att föreställningen just skulle handla om Ingela Gathenhielm och att den skulle utspela sig i Halland och i Kattegatt. Förutom att framföra musiken i föreställningen spelar Thomas Hansy och David Hansson viktiga roller i föreställningen.

Medverkande

Manus och sångtexter: Ylva Hällen

Skådespelare: Ayla Kabaca, Klas Backman, Thomas Hansy och David Hansson

Scenografi och illustrationer: Jason Southgate

Kostym: Majli af Ekenstam

Fri entré, men boka din plats på biljettlänken nedan.