Hoppa till innehåll

Tillgänglighet

Vi vill att alla skall känna sig välkomna på Teater Halland. Det är vår ambition att leva upp till god tillgänglighet. Du får gärna påtala om det är något du saknar eller tycker kan förbättras.

Parkering
Vi har fri parkering utanför teatern och det brukar finnas gott om plats. Mellan 7-17 får du stå två timmar med p-skiva. Parkering för rörelsehindrade finner du precis vid entrén.

Rullstol
Vid biljettsläpp reserverar vi alltid ett antal platser för rullstolar. Dessa Enklast bokar du på telefon 0340-54 22 80, så ordnar vi så att du och ditt sällskap kan sitta tillsammans. Rullstolsanpassad toalett finner du rakt fram i foajén, till höger efter garderoben.

Ledsagare
Du som har ledsagare behöver inte betala extra för den personen. Boka biljett på telefon: 0340-54 22 80.

Hörhjälp
Vi har hörslingor för utlåning i samband med föreställningar på Stora scen och Runda scen. Kontakta biljettpersonalen när du kommer så får du hjälp.

Syntolkning
Vi samarbetar med Syntolkning.nu och erbjuder syntolkning till vissa föreställningar. Det innebär att du som är synskadad får en introduktion en stund innan föreställningen där du möter skådespelarna och deras röster. Du får också ett headset i vilket du får beskrivningar av det som händer men inte hörs på scenen.

Teckenspråkstolkning
Vi samarbetar med Tolkcentralen i Halland och erbjuder teckenspråkstolkning till vissa föreställningar. Då finns personen som tecknar synlig på sidan av scenen under hela föreställningen.

Blinkande ljus och starka dofter
Om det förekommer blinkande ljus (stroboskop) eller starka dofter i en föreställning, informerar vi alltid om det på hemsidan under den aktuella föreställningen.

Öppettider
Teaterhusets ordinarie öppettider är vardagar mellan klockan 9 och 16. Använd porttelefonen vid personalentrén så kommer vi och öppnar. Vill du försäkra dig om att vi är på plats, ring oss på 0340-54 22 80 och avtala tid. Vid föreställning så öppnar vi en timme innan. Välkommen!

Frågor eller synpunkter
Om du har frågor eller synpunkter angående vår tillgänglighet, är du välkommen att ringa 0340-54 22 80 eller maila VD Anna Sjövall på: anna.sjovall@teaterhalland.se

Denna information uppdaterades: 2023–12-19