Hoppa till innehåll

Trivsamt besök

Välkommen till Teater Halland!

Här är några tips för ett trivsamt besök på Teater Halland:

Kom gärna i god tid, foajébaren öppnar en timme innan föreställningen.

I foajébaren finns smörrebröd, god fika och alkoholhaltiga drycker till försäljning. Det går bra att förboka på info@teaterhalland.se.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

Om någon föreställning inte kan genomföras på grund av covid-19 så kommer du med biljett självklart att återbetalas.
Blir du sjuk så återbetalar vi din biljett. Hör av dig till info@teaterhalland.se

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer ochföljer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras.

I våra lokaler finns utplacerade stationer med handsprit.

scenkonst-med-omtanke

Scenkonst med omtanke

Vi är en del av branschorganisationen Svensk Scenkonsts arbete ”Scenkonst med omtanke” som innebär riktlinjer och information för trygga scenkonstupplevelser.
Svensk Scenkonsts medlemsorganisationer tar coronapandemin på stort allvar och arbetar kontinuerligt med riskbedömningar för att kunna anpassa sina verksamheter så att smittspridning motverkas.

Här finns information om hur du som publik kan bidra för att minimera smittspridningen och några saker som du bör tänka på inför ditt besök.

Att tänka på före och under besöket
Ta del av arrangörens upplysningar och råd i god tid innan besöket. Flertalet scenkonstverksamheter tillhandahåller aktuell information till publiken på sin webbplats.

Avstå från att delta i arrangemanget vid minsta tecken på sjukdom och avvakta i minst två dagar efter att du har blivit frisk innan du besöker ett scenkonstarrangemang.

Kom i god tid till arrangemanget. I många fall öppnas salongsdörrarna tidigare än vanligt för att undvika trängsel i entrén och foajéutrymmen.

Var uppmärksam på information som arrangören har anslagit och hörsamma publikvärdarnas anvisningar. Tveka inte att fråga personalen om du är osäker.

Följ skyltar och golvmarkeringar för att underlätta publikflöden och hålla avstånd.

Håll avståndet till andra i publiken under hela besöket, även under pausmingel och i toalettköer.

Håll en god handhygien före och under besöket. Använd gärna desinfektionsmedel som arrangören tillhandahåller.

Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra ögon, näsa och mun.

Branschens gemensamma arbete – Scenkonst med omtanke

Vi på Svensk Scenkonst arbetar aktivt tillsammans med våra medlemmar som är arrangörer av scenkonst för att underlätta att publiken kan tas emot på ett ansvarsfullt sätt under pandemin. Det innebär att vi tillhandahåller aktuell myndighetsinformation samt råd och tips som arrangörerna kan använda i sitt arbete med att riskbedöma och anpassa verksamheten för att motverka smittspridning.