Hoppa till innehåll

Löparen

Fem ungdomar i ett omklädningsrum, utelämnade till varandra och sina egna självbilder. Under en friluftsdag i en trist förort utspelas kampen mellan mobbarna och de mobbade, mellan vinnarna och förlorarna. Här möter vi Jenny som tränar thaiboxning, kulstötaren Carola och medeldistansaren Börje. Och så har vi Sammy och Tammy som inte tränar något, men som skrattar väldigt mycket. De hakar gärna på Jenny som tar ut sin aggressivitet på andra och kallar Carola för miss fetto-universum. Namnet stämmer egentligen rätt bra med Carolas egen självbild. Runt allihop springer Börje, ”Löparen” varv efter varv, men utan att komma någon vart. Han längtar efter att ge igen, efter att bli en vinnare. Men hur ska det gå till?

Löparen är en både rolig och gripande pjäs, skriven av dramatikern och numera Dramatenchefen, Mattias Andersson. Med stark dramatisk nerv och mycket humor fångar Mattias Andersson in de unga människorna i deras överlevnadskamp, i ett samhälle som satsar på karriär och skönhet. Pjäsen hade sin urpremiär på Unga Klara 2000 och har sedan dess spelats vid ett flertal teatrar i Europa.

Av: Mattias Andersson
Förlag: Colombine Teaterförlag
Regi: Rosanne Berjawi
Dramaturg: Sofia Westerlund
Scenografi/kostym: Ylva Norlin
Ljud: Johan Stohne
Ljus: Tomas Heyman
Mask: Tove Eneroth

Medverkande: Petter Heldt, Martin Höjeberg, Carita Ivanova, Agnes Persson, Emilie Dimitrakopoulou Sahlén Sakarias Bratt Qviberg (Skådespelarpraktikant från Teaterhögskolan i Malmö)